Poort beschermersDe barbecue was echt heel apart. In de tafel hebben ze een tegel liggen die je kunt verwijderen. Dan komt daar een kleine vuurpot in met kolen en daarop komt een ronde bak met in het midden een bol. In de goot van die bak wordt bouillon gedaan den groentes, waaronder gehakt knoflook en pepers, mie, paddenstoelen en tomaat. Op die bol leg je een blok vet! Erg caloriearm en vervolgens kun je op de ronding van d bol de hele stukjes kip of varkensvlees plaatsen. Echt super lekker. Helaas mijn schatje dacht daar anders over en ging overstag voor een beefburger. Ook niet verkeerd.

Er zat een Belgisch café naast het restaurant waar ze Duvel hadden. Ja, maar lekker dat deze was volgens Erwin, mmmmm. Ja dan weet je het wel, zit je in een onderontwikkeld land aan een Belgische Duvel! Helaas voor Erwin was het de laatste, en was er voorlopig geen zicht wanneer de nieuwe lading Belgische biertjes zou komen.

Wat Xieng ThongLuang Prabang is in mijn beleving erg toeristisch. Wat er inmiddels allemaal al is aan eettentjes, asfalt, auto’s etc had ik hier nog niet verwacht. Wie weet wat ons nog te wachten staat.

Ondanks de oorlogen en de revolutie is een groot aantal historische tempels bewaard gebleven. Tot de mooiste voorbeelden van tempelarchitectuur behoren Wat Xieng Thong en Wat Mai. De stad heeft daarnaast enkele fraaie staaltjes van Franse koloniale architectuur.

Boedha in Wat Xieng Thong Vandaag dan ook veel Wats bekeken, prachtig. Overal zie je wel jonge monnikjes lopen. In elke familie is er wel 1 zoon die een opleiding gaat volgen tot monnik. Eigenlijk zoals bij ons vroeger bij het katholiek geloof. Alleen bij de monniken is het geen schande als je uittreed. Bij alle wats is het erg vredig als je het terrein betreed. Alleen moet je overal je schoenen uittrekken als je het heiligdom binnen gaat. Na de 5de Wat heb je dat wel een beetje gehad. Al ontzettend veel Boeddha’s gefotografeerd.

Vandaag was helaas een miezerige dag. Het was niet koud, maar een blauwe strakke hemel was leuker geweest.

Onze balzaal bevalt goed, hoe wel ik wat last heb van de harde bedden. Erwin heeft nergens last van. Er zitten hier erg veel Europeanen die een restaurant zijn begonnen. Vanavond lekker gegeten met een leuk uitzicht op de hoofdstraat. Op de lokale markt zijn erg veel souvenirs te verkrijgen. Heb me tot nu toe nog in kunnen houden!

Morgenochtend willen we om 6 uur de monniken zien die gaan bedelen om eten bij de lokale bevolking. Alles wat ze over hebben delen ze met de arme bevolking.