_MG_5456

Bedel monniken

Wat een leuk klein dorpje is Pak Beng. Vanochtend vroeg opgestaan en de koffers gepakt. Waren we het zakje met alle snoeren en opladers kwijt. Paniek! De koffers binnenste buiten gekeerd, maar nee hoor niets te vinden. Gevraagd om te checken bij het vorige hotel of er niets was achter gebleven, met alle gevolgen van dien want dan zou het met de volgende groep meekomen. Daar hadden we dan niets meer aan. Nadat we uitgecheckt hadden ben ik toch nog maar eens op de kamer gaan  kijken en wat dekens en lakens opzij gegooid. Wat denk je, ja hoor, op het bed van Erwin lag onder de lakens het beruchte zwarte zakje. Pffff wat een opluchting. 2 broodjes ham kaas gekocht voor op de boot. In een plastic zakje, dus wat kan daar mis aan gaan. Ja, je kunt het wel raden, vergeten, dus Erwin weer de berg op om het plastic zakje op te halen.

_MG_5517

Drugspijp

Op de boot ontbeten, gezellig hoor. Het is net een cruise op de Mekong. Gisteren 200 km gevaren, vandaag 160. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, ga ik nog steeds heen en weer.

 

 

_MG_6825

Kindje

Om 10 uur gestopt bij een klein dorpje waar sinds 6 maanden elektriciteit is. Dan gaat het in eens snel. De eerste schotels al op de hutjes zien staan. Mijn eerste souvenirtje gekocht. Een lichte blauwe sjaal. Goed voor de keelchakra!

De lunch aan boord was zoals gisteren simpel maar erg lekker. De grotten van Pak Ou bezocht. Deze grotten zijn sinds de 16de eeuw in gebruik als boeddhistisch heiligdom. Er staan 4000 Boeddha beelden, van groot tot klein. Die zijn er in de loop van de eeuwen door pelgrims bijeengebracht.

IMG_6922

Bergtempel

Eind van de middag kwamen we aan in de haven van Luang Prabang. De naam van haven mag het niet hebben. Over de ander boten naar de kant gelopen en dan steil door het zand omhoog geklauterd. Op een bepaald stuk was er wel iets van een trap aangelegd. Dat liep toch iets makkelijker. Als je dan ziet hoe al die kleine mannetjes onze zware bagage naar boven zeulen, echt petje af hoor.  Toen alle bagage was geteld en ingeladen, konden ook wij de busjes richting hotel Malida. Schoenen bij de voordeur uit en het ziet er heel netjes en verzorgd uit. Wij hebben een prachtige grote kamer met 2 grote bedden en een ruimte dat we hebben, super.

We gaan nu Laos barbecueën, ben erg benieuwd. Er naast zit een Belgisch restaurant met Belgische biertjes, dus dat wordt genieten voor Erwin.