_MG_5690Vanochtend vroeg om half zes vertrokken om de Boeddha monniken te zien. We hadden wat rijst gekocht en er we kregen een sjerp om. We zaten laag bij de grond op een minikrukje uit respect voor de monniken. Vooraf kregen we informatie hoe we de monniken moesten benaderen. Hieruit blijkt al dat het toerisme hier ras zijn intrede heeft gedaan de afgelopen jaren. In de folder stonden de richtlijnen.

_MG_7187Als de monniken langslopen geef je ze een schep rijst. Wat ze over hebben delen ze met de armen. Dus we hadden het druk met het uitdelen van de rijst. Het fotograferen schoot er bij in, ook omdat het nog erg donker was. Helaas begon het ook nog te miezeren. Morgenochtend gaan we aan de minder toeristische weg kijken. Om half zeven weer lekker het bed ingedoken, want het kwam er met bakken uit.

 

 

_MG_7203Op ons gemakkie ontbeten en toen op de fiets de omgeving buiten Luang Prabang verkend. Gelukkig was het inmiddels droog geworden en af en toe brak de zon door. We moesten de brug over Nam Kah over. Nu ja brug, er lagen per rijrichting wat houten planken vastgespijkerd. Dus duimen dat je niet in een spleet te recht kwam. We hebben het weer overleefd. We moesten goed opletten want er reed veel verkeer. Chaos al om, maar wij hielden ons goed staande.

_MG_5771Op een geven moment van de hoofdweg afgeslagen en een onverhard pad op gereden. Onderweg kwamen we leuke ambachten tegen. Houtbewerken, weverijen, papier maken en we zullen er vast wel een paar gemist hebben. Uiteraard nog een lokaal watje aangedaan. Een monnikje moest lachen toen hij mijn happy Boeddha zag. Weer richting Luang Prabang gefietst en daar nog een en ander bekeken. Rond het middaguur naar het hotel getrapt en de fietsen afgeleverd. Vanmiddag nog wat rondgeslenterd. Nu onder het genot van een drankje en een hapje onze laatste avond hier doorbrengen.