_MG_6075Vandaag met zijn tweetjes op pad geweest. We hebben heel wat Watjes, tempels , gezien. Begonnen bij de Wat Mixai, de Wat Ong Teu, de Wat Hai Sok, de Wat In Paeng en de Wat Chan.IMG_7824

Bij de Wat Hai Sok waren jonge monniken een aantal takken van een stokoude boom aan het snoeien. Er werd een bamboe ladder tegen een tak aangezet en vervolgens verdwenen er 2 monniken in de boom. Het kapmes werd vastgebonden aan een touw en deze werd omhoog gehesen. Bij te veel lol, werd er een reprimande uitgedeeld door een oudere monnik waar iedereen direct naar luisterde. Het was een leuk schouwspel.

 

 

 

_MG_6129Binnen was een ceremonie van offers gestart door een gezin met een monnik. Er werd eten, drinken en geld gegeven. Samen werden er mantras opgezegd. Er stond een grote gong. Als je er over heen wreef kreeg je een prachtige klank te horen, net zoals bij een klankschaal. Dit zal je geluk toekomen over de gedachten, wensen die je op dat moment had. Uiteraard liet Erwin zich dit niet voorbij gaan en ja hoor het lukte hem. De Laotiaan was die diep onder de indruk dat het Erwin tot 2 maal toe lukte om de schaal te laten zingen. Hij raakte Erwin direct aan om zo ook wat van zijn geluk te krijgen. Ik ben natuurlijk ontzetten benieuwd naar wat Erwin gewenst heeft…..

In een volgend Watje zingende en mediterende monniken gehoord, prachtig. Natuurlijk ons rust momentje genomen en overheerlijke koffie op mmmmmmmm.

 

 

 

 

Vanmiddag nog 2 belangrijke Wats gezien en daar waren de toeristenbussen vol met Koreanen. De Wat Phra Keo en de Wat Si Saket. De Wat Phra Keo was een privé tempel voor de Laotiaanse Monarchie. Hier is een jaden Boeddha beeld te zien. Vooral indrukwekkend zijn de rijk versierde deuren en vensters. Op de galerij staan prachtige Boeddhabeelden in diverse houdingen. En posities van de hand.

IMG_7830Wat Si Saket ligt aan de overkant van Wat Phra Keo en is de oudste oorspronkelijkste Wat in Vientiane. Het gebouw is in 1913 gerestaureerd en is nu een nationaal museum.  Het hoofdgebouw, de sim, staat op een binnenplaats die omringd is door een kloostergang. In de muren van de kloostergang  bevinden zich kleine nissen met daarin 6840 Boeddhabeeldjes van aardewerk en zilver. Onder de nissen zijn honderden grotere beelden te zien, zittend in de Bhumisparca mudra. De meeste beelden dateren uit de 16de tot 19de eeuw.

Er was een grote shopping mall waar van alles wordt verkocht van kleding, horloges tot wasmachines.