IMG_7920

Vanmiddag na een zeer voorspoedige busreis om 3 uur gearriveerd in de hoofdstad van Cambodja, Phnom Phen. Een metropool met zo’n 2 a 3 miljoen inwoners. We zitten in het hetzelfde hotel als 4 jaar geleden. Erwin kan zich er nog van alles van herinneren, maar bij mij laat het te wensen over. Vanochtend al ruimschoots uit de veren, voor de wake-up call, en lekker richting het centrum van Kratie gelopen om te ontbijten. Tevens wat foto’s van de markt genaakt van onder andere een delicatesse, uitkomende eieren. Wij doen een gewoon ontbijt, eindelijk een keer yoghurt met muesli en fruit besteld, zalig.
_MG_6540

De busrit voerde ons langs prachtige rijstvelden en onder water gelopen stukken land omdat de meren buiten hun oevers zijn getreden. Het kan nog veel erger want verleden jaar stonden zelfs de huizen onder water. Vissersboten op de Mekong gefotografeerd.

 

We hebben de stad Kampong Chiam aangedaan en over de markt gelopen, met een beetje menthol onder mijn neus! Heerlijke lunch genuttigd. Vervolgens naar een Watje uit de 11de eeuw geweest. Ben even kwijt hoe die heette, dat komt nog. In de oude wat was een nieuwe wat gebouwd met allemaal kleurrijke versieringen. Een voorproefje voor Angkor Wat. Het _MG_6567licht viel mooi, dus mooie plaatjes kunnen schieten.

 

IMG_8558
Het laatste rukje in de bus ging niet altijd over een mooi geplaveide weg, wat een hobbels. Ik heb heel de dag voorin de bus gezeten, want gisteren tijdens het typen ging mijn toetsenbord nog heen en weer! Ik was te laat met in de bus instappen waardoor de plekken voorin al vergeven waren en tja dan loopt het niet goed af voor Liesje. En mijn schatje maar mopperen!

Naar de Russische markt geweest en 2 tafelkleden gekocht. De eerste souvenirs zijn binnen. Nu zitten we bij FCC te eten, een koloniaal pand dat lijkt op een herenclub. We zitten op de 2de etage en kijken zo over de boulevard. Heerlijk windje, veel te zien en de calamaris en Mojito zijn super.