Siem Reap, 1 december 2013

_MG_6705Vanochtend zouden we vertrekken uit Phnom Penh. We waren weer eens vroeg wakker. Erwin schrok zich een hoedje toen hij vanochtend wakker werd en mij ingezwachteld met een sjaal rond mijn hoofd zag liggen. Wat bleek het licht van de gang scheen precies onze kamer in. Ik kon gewoon een boek lezen. Dus toen ik vannacht wakker werd kreeg ik het lumineuze idee om een sjaal om mijn hoofd te binden. Heb ik toch nog een paar uurtjes kunnen slapen, gelukkig. Omdat we zo veel tijd over hadden voordat de bus vertrok hadden we bedacht dat we wel aan de boulevard konden ontbijten. Dat ging al fout bij het opnemen van de bestelling en toe ik er ook nog eens enorm dril ei bij kreeg was het genoeg. We hebben betaald en zijn bij ons eigen hotel gaan ontbijten Hadden we direct moeten doen!

IMG_8767De eerste tussenstop was bij een marktje waar ze spinnen frituurden met veel knoflook en pepertjes. Nou wij hebben ons er niet aan gewaagd. Het blijkt dat deze spinnen onder de grond leven en als ze je bijten het overeenkomt met een muggensteek, nou laat maar.

Er lagen prachtige gefrituurde vleermuizen op een bord, op elkaar gestapeld. Was ook een delicatesse, hoefde ik ook vooral niet uit te proberen.

IMG_8801De lunch aan het water was overheerlijk. Allemaal lokale gerechtjes zoals Lok Lak, en vlees mee gember. Gelukkig lagen er springrols en iets wat op  kip nuggets leek, dus kon Erwin toch wat eten. Een ding is zeker het Cambodjaanse eten is niet Erwin zijn favoriete. Trouwens alles wat Aziatisch is. Hij zegt dat hij ondanks dat het toch we heel erg naar zijn zin heeft.

De rit naar Siem Reap was zo’n 360 km en ging erg voorspoedig. Nog en tussenstop gemaakt bij een beeldhouwdorp waar allerlei beelden werd gebeeldhouwd. Uiteraard de verleiding niet kunnen weer staan om een klein beeldje te kopen.

_MG_6730Na aankomst in het hotel eerst een duik genomen in het zwembad. Want van de 4 hotels die we van te voren zouden hebben gehad volgens Djoser was er van het 2de zwembad niets over en van het 3de zwembad was het water al 15 jaar niet verschoond. Je wil niet weten hoe dat er uit zag, brbrbr. Maar dit bad was …… geweldig. Dat komt de komende dagen helemaal goed. We zitten nu in het nachtleven van Siem Reap en je ontkomt hier niet meer aan de toeristen. Ben benieuwd of we die een beetje voor zijn morgen als we Angor Wat gaan bezoeken. We hebben al een tuk tuk besteld voor 6 uur om mooie foto’s te kunnen maken bij zonsopgang.