Mekong rivier

Mekong rivier

We zijn nog niet helemaal aan het ritme gewent, dus vannacht rond half drie waren we klaar wakker. Erwin heeft zijn pc probleempje opgelost en ik heb toch nog geprobeerd wat te slapen. We waren blij dat we er om 6 uur uit konden. Lekker ontbeten, zelfs wat rijst op. Dit is goed bevallen.

De Mekong rivier is de natuurlijke grens tussen Thailand en Laos. Dus eerst de douaneformaliteiten in Thailand afgehandeld. Wij waren als eerste opgelijnd voor het kantoor en in een mum van tijd stond er een enorme rij achter ons. De douanebeambten zullen geen minuut eerder het loket open gooien en dan alles lekker op het gemakje.

Met de boot overgevaren en voor alle bagage werd gezorgd. Vervolgens had Margriet, onze reisleidster al alle paspoorten en formulieren ingevuld, dus dan denk je dat de douane afhandeling in Laos wel snel zal verlopen. Nou in onze beleving is dat dan niet zo. Voor hier ging het heel snel. Binnen een uur was het geregeld. Vervolgens met tuk tuks naar de opstapplaats van de “grote” boot gereden. Dat zag er goed uit.

Dorpje aan de Mekong

Dorpje aan de Mekong

We hebben een heerlijke relaxte dag gehad. De Mekong is een prachtige rivier met veel stroomversnellingen en aan beide zijden een prachtige natuur. Weinig vogels, wat lokale vissers, af en toe een vrachtschip. Ziet er ook heel grappig uit en zelfs boten met vrachtwagens er op. Je weet niet wat je ziet. Er werd goed door Margriet voor ons gezorgd en de lunch was heerlijk. Erwin is grensoverschrijdend bezig geweest! Ik mocht het kippenvlees van het bot of afhalen. Het was niet veel, maar hij heeft het heerlijk op zitten eten. Uiteraard is dit geen precedent voor de toekomst!!

Gelukkig kun je ook op een boot lekker in slaap vallen, een muziekje luisteren of gezellig met je mede passagiers babbelen. China investeert in een grote brug over de Mekong om het handelsverkeer richting Maleisië te bevorderen.

 

_MG_5441

Pak Beng

Rond 4 uur waren we in Pak Beng, een leuk klein dorpje met 1 straat. Omdat je vanuit Chiang Khong niet in een keer naar Luang Prabang kunt varen is dit een gewenste tussenstop voor iedereen. Ze zijn dit dorp snel aan het ontwikkelen met elektriciteit en hotels. Ik denk dat het hier over 5 jaar heel anders uit ziet.

Vanavond beginnen we met de Malarone tabletten. Zoals elk jaar ook nu weer uit de groep andere belevingen wanneer je moet starten met de pillen en hoe veel en hoelang je ze moet slikken. Nu ja we zien wel. Ik heb de eerste schijven, ondanks de date al te pakken. Bij Erwin zonder te daten nog geen bultje te bekken. Het is toch niet te geloven. Nu zijn we lekker aan het relaxen aan het water met een biertje en straks lekker eten. Om half tien gaat de elektriciteit uit, dus lantaarn paraat.