_MG_6639

Monnink

Na een heerlijke nacht, in een ietwat hard bed, toch goed uitgerust en klaar voor vertrek richting Chiang Kong. Er waren 3 kleine busjes geregeld voor vandaag en dat is super luxe. Zeker als je over al die kronkelige wegen door de bergen rijd.

Wat Phra That Doi Suthep-1

Wat Phra That Doi Suthep

Onze eerste stop was bij een prachtige tempel ‘Wat Phra That Doi Suthep’ hoog in de bergen. Deze plek had de koning in zijn droom gezien. Hij wist alleen niet precies waar. Toen is hij op een witte olifant gestapt en de olifant is de bergen ingetrokken en op de bewuste plek heeft de olifant 3 maal getrompetterd en 3 rondjes gedraaid en is ter plekke gestorven. Dit zag de koning als een teken dat hij de tempel op deze plek moest bouwen. Hij wilde de tempel bouwen om iets terug te geven aan de bevolking.

 

 

_MG_6660

Tempel tuin

Onze reis ging verder door de Gouden Driehoek richting Chiang Saen. Dit staat vooral bekend om het verbouwen van opium. Bij aankomst van onze volgende stop, Wat Rong Khun de White Temple, kregen we de schrik van ons leven. Wat een kitch tempel, echt verschrikkelijk. Het deed pijn aan je ogen. Ajarn Chalermchai is een beroemde kunstenaar in Thailand, die zich zelf vergelijkt met Gaudi, Renoir en andere bekende kunstenaars uit Europa. Het bleek ook een grote toeristische attractie te zijn en rondom werden de hotels uit de grond gestampt. Ze hadden er wel lekker koffie!

IMGP0113

Avond aan de rivier

Om 5 uur vanmiddag aangekomen in een leuk klein, basic hotel. Lekker gerelaxed en aan de Mekong gegeten. Aan de overkant konden we Laos al zien liggen.