Vandaag lekker met zijn tweetjes op pad geweest. Chow, onze gids had en taxi geregeld en we hadden een goed Engels sprekende chauffeur die ons naar mooie plekjes heeft gebracht. Een Boeddhistisch klooster bezocht waar we de sfeer proefden die we zochten. Rondom lag mais te drogen en er hing een serene rust.

We hadden mooi weer en de temperatuur liep al weer snel op. Het Inlemeer is beroemd om zijn drijvende  tuinen en beenroeiers. Het meer is 10 km breed en 22 km lang. Het is omgeven door mooie groene heuvels en ligt 900 meter boven de zeespiegel. In de streek rond Inle liggen 200 dorpen waar voornamelijk Intha wonen. Ze bouwen huizen op palen in het water en telen groenten op drijvende tuinen en leven van de visvangst. Over een steiger van wel 500 meter het  meer in gelopen om naar de huizen op palen te kijken. De Intha vervoeren zich met ranke gemotoriseerde motorboten. Zo grappig als je dan op zo’n drijvende tuin allemaal tomatenplanten ziet.

 

In de heuvels rond het Inlemeer zijn 2 wijngaarden. Van een Italiaan en een Fransman. Deze laatste hebben we bezocht en uiteraard hebben wij ons de wijnproeverij goed laten smaken. Op een plankje kregen we 4 verschillende wijnen te proeven. 2 Witte, een sauvignon blanc en een muscadet en 2 rode wijnen, een shiraz en een shiraz temperanillo . Ze schonken alleen een beetje weinig. Met pijn en moeite 2 slokjes, tja dan kun je de wijn ook niet echt lekker laten rollen. Dus nog maar een rondje aan laten rukken. We waren immers met de taxi!  Het waren jonge wijnen, maar voor hier echt niet slecht.

Erwin en ik hebben na de trekking van 2 dagen geleden toch wel wat pijn in de benen, dus hoog tijd om de traditionele Birmese massage uit te gaan proberen vlak achter ons hotel. Achter een gordijn van ongeveer 12 meter lagen netjes naast elkaar een aantal massage plekken. We hoefden onze kleding niet uit te trekken en onze masseurs gingen netjes naast ons op de grond zitten. Hoe is het mogelijk dat je dan nog kunt masseren! Erg relaxed lag ik niet want het was niet geheel pijnloos. Dacht ik dat hij het een beetje los gemasseerd had, kreeg ik een lekker wollen dekentje over mijn benen. Vond dat toch een beetje vreemd bij deze temperaturen, maar nee hoor hij ging lekker op mijn onderbeen en vervolgens op mijn bovenbeen staan en masseerde zo nog een aantal plekken in mijn been. Nou zijn het hier gelukkig geen zware jongens, maar hij woog toch zo’n 55 kilo. Hij hield zich zelf vast aan de balk boven hem en ik moet je zeggen het was een hele aparte gewaarwording.

Buiten brak er een lekker tropisch regenbuitje los en al snel werden de houten ramen dicht gedaan om het binnenregenen tegen te gaan. Ze haalden dat geintje om op je benen te gaan staan ook nog een keer uit toen we op onze buik lagen, heerlijk! Op een gegeven moment zat ik recht op en was mijn nek aan de beurt. Ik voel 2 vingers in mijn oren gaan, nog nooit meegemaakt met een massage! En nadat deze enige tijd in mijn oren hadden gezeten, haalde hij ze er met een plop uit. Het lijkt echt wel alsof ik beter kan horen!

Nadat we in de tijgerbalsem waren gezet, was het uur voorbij en was het tijd voor een lunch bij Lotus, schuin tegenover ons hotel. Nog nooit zo’n lekkere Juice op, avocado, banaan en lemon, echt super. De regen was nog niet voorbij en het is echt giga als je ziet wat er hier in een korte tijd naar beneden kan vallen.

Nu verder relaxen en morgen met de boot het Inlemeer op.