We hadden een lange reisdag met onderweg regelmatig regen. Het schoot niet echt op en de A2 van Myanmar is te vergelijken met een zeer slecht B weg in Nederland met heel veel kuilen. De Gouden rotspagode van Kyaiktiyo is een van de bezienswaardigheden van Birma. De pagode ligt op de berg Kyaikto in de deelstaat Mon, 65 km ten oosten van Bago. Deze streek was tot 1993 verboden terrein voor buitenlanders. Er woedde een hevige strijd tussen het Birmese leger en de rebellen van de Karen National  Liberation Army. Nu is de rust teruggekeerd en het gebied open gesteld.

In Kinpun aan de voet van de Gouden rots geluncht en overgestapt op een kleine truck waar we met zijn allen in konden. Die ging in een rondvaart die berg op, dat wil je niet weten. Ik hield me met beide handen vast aan de stang, het leek wel een achtbaan. Wat voor mij! Gelukkig zaten we in de buitenlucht en kon ik goed volgen hoe de weg ging, want anders…. In de hoogte zag ik de Gouden rots liggen, wat een mooi gezicht. Hoe hoger we kwamen hoe slechter het weer werd.

We reden zo de wolken in. Het werk ook wel iets frisser. Nadat we aangekomen waren, moesten we nog zeker twintig minuten lopen. Erwin had een offday en had geen zin om zijn schoenen uit te doen en besloot om bij de kraampjes te blijven. Het was ook mogelijk om je met een draagbaar te laten vervoeren, Dat was naar het gedeelte dat wij met de trucks hadden gedaan. Hoe hoger wij kwamen hoe slechter het weer werd. Toen we bij de Gouden rots waren aankwamen goot het pijpenstelen. Een gouden rots in een grijze massa. Een 7 meter hoge stoepa die geplaatst is op een rotsblok dat op het oog elk moment naar beneden kan storten. Alleen de mannen kunnen de mooiste kant bekijken! Ik had het snel bekeken en was al rap op de weg terug naar beneden. Aldaar geen Erwin, inmiddels was de hele groep gearriveerd en geen Erwin. Tja, dan raakt Liesje toch enigszins in paniek. Een grijze mist en geen Erwin. Op de vraag van Chwoi, onze gids aan een local of ze Erwin gezien hadden werd al heel snel instemmend geantwoord. 30 Meter verder had mijn schatje geschuild voor de regen.

In een resort 10 km buiten Kyaikityo kwamen we helaas net in het donker aan, jammer. We hadden een leuke ruime lodge en hebben nadat we met de gehele groep hadden gegeten nog lekker een afzakkertje in de bar genomen.