Het was goed toeven aan boord en heerlijk geslapen. Uiteraard vroeg uit de veren en genoten van het uitzicht. Jammer genoeg was het erg nevelig waardoor de rotsformaties niet sprankelend naar voren kwamen. De zon kwam langzaam door de bewolking heen, waardoor we nog wat zonnestraaltjes mee konden pikken.

De kok liet zien hoe je van een stuk wortel een prachtig visnet kon maken. De wortel wordt eerst een uur in het zoute water gelegd. Vervolgens wordt er aan 2 zijden ingekerfd, dan wordt er gedraaid en nogmaals gekerfd. Dit herhaalt zich tot het einde van de wortel. De wortel gaat nogmaals in de bak met zout water en wordt vervolgens heel dun over de lengte geschild. Als dit proces is beëindigd en je dit langzaam uittrekt heb je een heel mooi visnet. Leuke therapie als je last hebt van stress! Moet je niet aan beginnen als je haast hebt.

Rond 3 uur waren we in Hanoi. Terug in het rumoerige stadsleven, wat een herrie als je net 2 dagen in Halong Bay bent geweest. De drukte in en shoppen, winkeltje in, winkeltje uit. Gezellig hoor.

Bij onze lokale stamkroeg aan gekomen en genoten van alles wat voorbij kwam. Naast ons werd van alles klaar gezet. Een kleed werd uitgerold, manden met vruchten werden klaargezet en de 4 grote spots werden aangezet. De lokale bevolking zat op van die badkamerkrukjes, die wij als opstapkrukjes gebruiken, te wachten op het optreden. Dit was gezien het enthousiasme van hen erg leuk om mee te maken. Het was echt een familie uitje met oma’s en veel kleine kinderen.

Onze vakantie is teneinde gekomen. Morgen inpakken en naar huis. Fijn dat jullie ons hebben gevolgd en bedankt voor alle leuke reacties.