Kunming skyline

Kunming skyline

We hadden hier wel een goed hotel waar we 2 nachten hebben vertoefd. Het ontbijt was hier weer helemaal niets. Heb zo´n trek in een bruine boterham met oude kaas en een beker melk, mmmm. Meestal hebben ze yoghurt die is wel lekker. Verder veel zoet brood, dat krijg ik echt niet weg en om nu ´s-ochtends vroeg al aan een chinees ontbijt te gaan, dat is toch echt te veel gevraagd! Om 9 uur vertrokken voor een 6 uur durende busrit naar Kunming. De busrit was mooi en heerlijk in de bus liggen slapen. Volgens Cees is Kunming een prachtige stad met een prachtig park.

Kunming ligt aan de noordelijke kust van het Dian-meer en heeft naar schatting 6.500.000 inwoners, waaronder 3.055.000 in het verstedelijkt gebied. Economisch gezien is het de 12e stad van China. Dankzij de grotere hoogte en het frisse klimaat is de stad bekend als één van de weinige Chinese miljoenensteden waar de smog ’s zomers meevalt. Kunming wordt vanwege het milde klimaat ook wel de “Lentestad” genoemd.

Green lake park

Green lake park

Nu wij vinden het verschrikkelijk, echt helemaal niets. Wel even naar het park geweest en in een lokaal kroegje met Bram, Richard, hans, Mieke en Willem een biertje gedronken. Het is hier harstikke fris, dus iedereen loopt in een fleec of dikke trui, behalve mijn schatje, want die heeft het nooit koud. In een leuk, net restaurant gegeten. Alleen het knoflookstokbroodje met de tomaten crème soep viel bij Erwin verkeerd. Gelukkig knapte Erwin nadat hij het kwijt was gelijk weer op en kon hij verder smikkelen van de frietjes en barbecue spiesjes. We lagen er op tijd ion, want je bent toch gammel van zo’n dag.