logo

Over ons

Even voorstellen

placeholderOverOns800x50px

Annelies

Writer & Photographer

Annelies

Erwin

Webdesigner Photographer

Erwin

Annelies

Met mijn foto's probeer ik het alledaagse leven vast te leggen.

In de tachtiger jaren kocht mijn vader een spiegelreflexcamera, een Pentax. Zijn oude fototoestel kreeg ik en dat was het begin.

Alles moest handmatig ingesteld worden, niets was automatisch, dus ging er wel eens een foto mis. Zeker met de belichting. De liefde voor de fotografie was geboren. Al die jaren vond ik het al leuk om te fotograferen, maar door mijn verre reizen vanaf 1997 werd de behoefte om mooie foto's te maken steeds groter. Waarbij het voor mij van belang is dat ik goed kan inzoomen.

In 2005 kocht ik mijn eerste digitale camera, een Panasonic DMC FZ-20. De Panasonic Lumix DMC-FZ20 combineert een indrukwekkende 12x optische zoom (equivalent aan 36-432mm bij 35mm analoge camera's) met een snelle lichtsterkte van f/2.8 over het gehele bereik. De techniek is ondertussen sterk verbeterd en mijn behoeften zijn gestegen. Daarom ben ik me nu aan het oriënteren op een nieuwe digitale spiegelreflexcamera.

Met mijn foto's probeer ik het alledaagse leven vast te leggen. Het ongedwongen portretteren van zowel kinderen als volwassenen vind ik dan ook ontzettend leuk om te doen.

 

Erwin

Door Lies ben ik in aanraking gekomen met fotografie. Ik bezat geen camera en dat was ook niet nodig, dachten wij, omdat we er al een hadden. Dit was maar van korte duur. We besloten al vrij snel (om de relatie niet te belasten) om een tweede camera te kopen.

In 2006 kocht ik de opvolger van de Panasonic DMC FZ-20, de FZ-30. De Lumix DMC-FZ30 is een digitale camera met een niet-verwisselbare lens die een zoombereik van 35 tot 420 mm in kleinbeeldformaat biedt. 8 Megapixel, 12 x optische zoom, mega optical image stabilizer, manual zoom ring, manual focus ring en een kantelbaar LCD. Ook voor mij is de tijd gekomen om over te stappen. Ik twijfel nog tussen de Canon D7 of de Nikon D7000. De twijfel is voorbij het is de Canon 7D geworden. 

Ik probeer in mijn foto's een bepaalde spanning te vangen. Dit kan zijn door lijnen in de compositie of door goed in te zoomen. Het echt leren kijken en het bewust worden van wat ik echt wil vastleggen heeft Lies me geleerd.

 

Onze tools

Passie

De enige echte tool die we beide bezitten zijn onze ogen. Kijken en zien is wat een goede foto maakt. Work the picture. Neem geen genoegen met de meest voor hande liggende compositie, work the picture.
Hier ligt onze passie en we hopen dat deze terug te zien is in onze foto's.

  • Canon EOS 7D
  • Sigma 18-250 3.5-6.3 DC Macro OS HSM
  • Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC
  • Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro
  • Canon EF 50mm f/1.8 II
  • Kenko Automatic Extension Tube Set DG
  • BlackRapid R-Strap RS-Sport
  • BlackRapid R-Strap RS-7 Curve Black
  • Ballonnen