logo

Over ons

Even voorstellen

Annelies

Writer & Photographer

Annelies

Erwin

Webdesigner Photographer

Erwin

Annelies

Met mijn foto's probeer ik het alledaagse leven vast te leggen.

In de tachtiger jaren kocht mijn vader een spiegelreflexcamera, een Pentax. Zijn oude fototoestel kreeg ik en dat was het begin.

Alles moest handmatig ingesteld worden, niets was automatisch, dus ging er wel eens een foto mis. Zeker met de belichting. De liefde voor de fotografie was geboren. Al die jaren vond ik het al leuk om te fotograferen, maar door mijn verre reizen vanaf 1997 werd de behoefte om mooie foto's te maken steeds groter. Waarbij het voor mij van belang is dat ik goed kan inzoomen.

In 2005 kocht ik mijn eerste digitale camera, een Panasonic DMC FZ-20. De Panasonic Lumix DMC-FZ20 combineert een indrukwekkende 12x optische zoom (equivalent aan 36-432mm bij 35mm analoge camera's) met een snelle lichtsterkte van f/2.8 over het gehele bereik. De techniek is ondertussen sterk verbeterd en mijn behoeften zijn veranderd. Daarom heb ik een aantal jaren geleden een Canon 7d gekocht met een Sigma lens, 18mm-250mm. Een lens die ik tijdens mijn reizen veelvuldig gebruik. Verleden jaar heb ik een macro lens xxx aangeschaft, omdat ik het fotograferen van bloemen in detail fascinerend vind.

Met mijn foto's probeer ik het alledaagse leven vast te leggen, hoewel het strakke lijnen spel van gebouwen mij ook zeer aanspreekt. Het ongedwongen portretteren van zowel kinderen als volwassenen kan me raken en het plezier dat het hen geeft als ze zich zelf op de foto zien is vertederend. De macrofotografie is recentelijk door mij ontdekt en geeft ook vele mogelijkheden.

Groetjes Annelies

Erwin

Door Lies ben ik in aanraking gekomen met fotografie. Ik bezat geen camera en dat was ook niet nodig, dachten wij, omdat we er al een hadden. Dit was maar van korte duur. We besloten al vrij snel (om de relatie niet te belasten) om een tweede camera te kopen.

In 2006 kocht ik de opvolger van de Panasonic DMC FZ-20, de FZ-30. De Lumix DMC-FZ30 is een digitale camera met een niet-verwisselbare lens die een zoombereik van 35 tot 420 mm in kleinbeeldformaat biedt. 8 Megapixel, 12 x optische zoom, mega optical image stabilizer, manual zoom ring, manual focus ring en een kantelbaar LCD. Deze camera heb ik met veel plezier een aantal jaren gebruikt. Toen was het voor mij tijd om over te stappen. Ik twijfelde nog tussen de Canon D7 of de Nikon D7000. De twijfel was voorbij en het is de Canon 7D geworden.

Ik probeer in mijn foto's een bepaalde spanning te vangen. Dit kan zijn door lijnen in de compositie of door goed in te zoomen. Het echt leren kijken en het bewust worden van wat ik echt wil vastleggen heeft Lies me geleerd. Het vangen van mijn gevoel op 'het' moment is voor mij belangrijk. Wanneer ik mijn foto's terug kijk wil ik de reis opnieuw beleven, ruiken, voelen.

Ik hoop dat mijn foto's op je verbeelding inwerken en een beeld, geur of sensatie teweeg brengen.

Veel plezier op onze site en laat een berichtje achter, dit zou ik erg leuk vinden!!

Groetjes Erwin

Onze tools

Passie

De enige echte tool die we beide bezitten zijn onze ogen. Kijken en zien is wat een goede foto maakt. Work the picture. Neem geen genoegen met de meest voor hand liggende compositie, work the picture.
Hier ligt onze passie en we hopen dat deze terug te zien is in onze foto's.

  • Canon EOS 7D
  • Sigma 18-250 3.5-6.3 DC Macro OS HSM
  • Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC
  • Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro
  • Canon EF 50mm f/1.8 II
  • Kenko Automatic Extension Tube Set DG
  • BlackRapid R-Strap RS-Sport
  • BlackRapid R-Strap RS-7 Curve Black
  • Ballonnen